Weall Fashion

Weall

A TERVEZŐRŐL


Balogh Dóra tanulmányait a Nyíregyházi Főiskola környezetkultúra szakán végezte, és szerzett Környezettervező- Environmental Designer diplomát. Két mester diplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Divat-és textiltervező művész és Design-és vizuálisművészet- tanár szakjain szerezte. Debrecenben él, a Kós Károly Művészeti Szakgimnáziumban divat-és stílustervező óraadó művésztanár, a Debreceni Egyetem Irodalom-és Kultúratudományok Doktori Iskola Mediális Kultúratudomány alprogramjának PhD hallgatója. Kutatási témája divatelméleti megközelítésből a tervezői magatartás és értékközvetítés.

A WEALL slow fashion divatmárkát 2017- ben alapította. A márka darabok a webshopon kívül Budapesten és Dunaszerdahelyen kaphatók.

Szervező tagként közreműködött a debreceni CSAK Design vásár alapítási munkálataiban és két évig működésének koordinálásában. A Fashion Revolution Hungary Core Team tagja, a Nemzeti Divat Liga megbízásában Educational Coordinator, és a körforgásos divatot képviselő Rename Fashion brand megbízott tervezője.

Tananyagfejlesztőként részt vesz a Nemzeti Divat Liga, „Divatosan a Környezetért!” közösség edukációs projektben, „A Divat Művészet – Alkoss Maradandót!” pályázat kidolgozásában, illetve a Debreceni Egyetemen működő Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium alelnökeként a Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál szervezési munkálataiban.

A MÁRKÁRÓL

A WEALL slow fashion márka az egyediséget kedvelő nőkhöz szól, akik a tudatos
választást a személyiségük részeként kezelik. A kollekciók a fenntartható tervezés szempontjait figyelembe véve készülnek és a hétköznapi, urbánus eleganciát képviselik.

Törekszünk a ruhadarabok használati értékének és időtartamának növelésére. Multifunkcionális darabjaink természetes alapanyagból készülnek, az igényeknek megfelelően jól kombinálhatóak, így a street és business look-on keresztül az alkalmi megjelenésig számos funkcióban megállják a helyüket.

A túltermelés és a raktárkészlet felhalmozódásának ellensúlyozása céljából kapszula kollekciókban gondolkodunk. Egy kollekció 10-15 ruhadarabból áll, ezen felül limitált, maximum öt darabos szériákat gyártunk. Célunk a hulladéktermelés minimumra csökkentése, a megfelelő zero waste gyártási mód kidolgozása a termék-életciklus figyelembevételével.

Jelenleg a szezonok összevonásával, egy évet összesítő kollekciók létrehozásával kísérletezünk, e mellett a körforgásos dizájn modelljének tervezési- és gyártási fázisba való integrálásával foglalkozunk.